Se encuentra usted aquí

Agrupació musical de Beneixida

AGRUPACIÓ MUSICAL DE BENEIXIDA

Persona de contacte: Sr. José Sales Roig.

El nostre bagatge històric com a banda de música, és mes bé curt, com sabreu, la nostra primera actuació oficial es produeix al IX FESTIVAL COMARCAL DE BANDES DE MUSICA "Vall de Càrcer", que dit siga, la nostra agrupació organitzà, sempre baix la presidència d'En Josep Sales Roig, que continua en l'actualitat. Fou el nostre primer pas com a banda de música consumada, el bateig de la realitat d'avui, de la què ja gaudim.

Des de la inauguració de la banda, ara fa set anys, aquesta agrupació ha desenvolupat una tasca pedagògica, destinada a la formació i preparació dels seus components, dotant a la població de Beneixida d'una Escola de Música que, any rere any, dona mostres de la seua evolució. I com aquell que no vol, la banda, entesa des del primer moment com una part més en el procés d'aprenentatge del músic, va recollint la llavor sembrada durant aquest temps.

Sota la presidència d'En Josep Sales i amb la col·laboració de la seua Junta Directiva, formada per dones i homes amb il·lusions, s'ha dut endavant un projecte, alhora ambiciós i realista, per a una agrupació nascuda en una població de poc més de 600 habitants.

Fonamental ha estat sempre el suport de l'Ajuntament de Beneixida, recolçant des del primer moment totes les iniciatives proposades des d'aquest agrupació.

També importantíssim ha estat el treball del quadre de professors, i en especial, del director i ànima d'aquest projecte, Azael Tormo Muñoz. Professional de destacada experiència en el món de les bandes, qui ha deixat la seua empremta en aquesta banda, convencent-los i en un futur esperem que reafirmant-los.

Des de la seua fundació, en maig de 2001, la banda ha participat en distints festivals a Càrcer, Gavarda, Senyera, L'Alcúdia, Antella, Llombai, Polop i altres poblacions de la Comunitat Valenciana. Ha organitzat la V Trobada d'Escoles de Música de la Vall de Càrcer, ha actuat al camp de futbol de Mestalla, així com en distintes actuacions festeres a Benidorm, Expo-Jove, Valencia, Caudete, etc.

A l'any 2006 participà al Festival de la Europeade celebrat a Zamora, éssent invitada per a participar en la Setmana Santa de la mateixa ciutat en els següents anys.

AsocMusical1

A l'actualitat la banda la composen 40 músics, que continuen estudiant música en l'Escola de la agrupació, on reben les classes de 8 professors especialistes, o als Conservatoris de Xàtiva i Carcaixent.

Musical128

Musical3

Musical130

Musical5

Musical6

Musical133

Actuació de la banda al Mestalla

Musical9